Tešlai:
50 g sviesto,
50 g miltelinio cukraus,
1 kiaušinio baltymo,
50 g miltų,
žiupsnelio maltų gvazdikėlių, juodųjų pipirų ir kalendrų,
½ šaukštelio cinamono,
žiupsnelio druskos.
Karamelei:
200 ml grietinėlės (gali būti nelabai riebi),
200 ml riebios plakamosios grietinėlės,
4 šaukštų cukraus,
1 šaukšto sviesto,
2 nubrauktų šaukštelių kukurūzų krakmolo.
Keptiems bananams:
4 nepernokusių vidutinio dydžio bananų (sunokę bananai kepdami pavirsta koše),
1 šaukšto cukraus,
1 šaukšto sviesto.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C.
Sviestą ištrinkite su milteliniu cukrumi, įmuškite kiaušinio baltymą ir gerai išmaišykite.
Suberkite prieskonius, druską ir miltus ir dar kartą išmaišykite.
Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Ant jos šaukštu tepkite tešlą, piešdami maždaug 10 cm skersmens skritulius (kuo ploniau tepsite, tuo krepšelio pagrindo vafliukas bus traškesnis).
Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 4–6 minutes, kol tešlos krašteliai paruduos.
Po vieną vafliuką imkite iš orkaitės ir ant apversto puodelio formuokite išgaubtą formelę.
Tada išvirkite karamelę. Sviestą sumaišykite su cukrumi ir puse šaukšto vandens. Virkite, kol paruduos. Supilkite 200 ml liesesnės grietinėlės ir dar porą minučių pavirkite.
Krakmolą ištirpinkite dviejuose šaukštuose vandens, supilkite į karamelę ir pavirkite, kol ji sutirštės (maždaug kaip tiršta grietinė). Atvėsinkite.
Plakamąją grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai sumaišykite su atvėsusia karamele.
Bananus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų ir palaukite, kol jis šiek tiek karamelizuosis.
Sudėkite bananus ir trumpai apkepkite (2 min.).
Į traškius vafliukus dėkite maždaug šaukštą paruošto karamelės kremo, apibarstykite keptais bananais ir patiekite.