Reikės:
450 g maltos jautienos
225 g kaspinėlių formos makaronų
410 g smulkintų pomidorų su skysčiu
240 ml jautienos sultinio
240 ml riebios grietinėlės
1 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio
1 mažo svogūno
3 skiltelių česnako
1 a. š. mėgstamų prieskonių
druskos, pipirų
šviežių petražolių papuošti
Gaminimo eiga:
Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės. Nukoškite ir atidėkite į šalį. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepkite maltą jautieną, kol ji apskrus. Nusausinkite riebalų perteklių, jei reikia. Į keptuvę su jautiena įdėkite smulkintą svogūną ir smulkiai sukapotą česnaką. Kepkite apie 2–3 min., kol svogūnai taps permatomi ir minkšti. Į keptuvę supilkite smulkintus pomidorus su sultimis, jautienos sultinį ir grietinėlę. Įmaišykite prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį. Užvirkite ir leiskite troškintis ant nedidelės ugnies apie 5–7 min., kol padažas šiek tiek sutirštės. Į padažą sudėkite virtus makaronus. Gerai išmaišykite. Įmaišykite tarkuotą parmezaną, maišykite, kol jis ištirps ir suteiks padažui kreminę tekstūrą. Patiekite patiekalą apibarstę sūriu ir petražolėmis.
Laidos „Skanus gyvenimas“ receptas