Reikės:
400 g makaronų
2 skardinių konservuotų pomidorų
125 g mocarelos
50 g fermentinio sūrio
400 g turimos mėsos ar dešrelių likučių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių cukraus
1 svogūno
3 susmulkintų česnako skiltelių
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
Gaminimo eiga:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite svogūną 8–10 minučių, kol suminkštės ir pradės karamelizuotis. Įmaišykite česnaką, kepkite dar 1–2 min. Sudėkite smulkintus pomidorus, raudonėlį, aitriąją papriką ir 2 šaukštelius cukraus, gerai pagardinkite prieskoniais ir užvirinkite. Keptuvę uždenkite dangčiu ir patroškinkite pomidorus 15–20 minučių, kol padažas sutirštės.
Įmaišykite bet kokią virtą ar keptą mėsą, kurią norite panaudoti.
Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Makaronus virkite minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, arba tol, kol jie bus al dente. Nukoškite, bet pasilikite puodelį vandens, kuriame virė makaronai.
Suberkite makaronus į padažą ir išmaišykite, jei reikia, įpilkite šiek tiek pasilikto vandens. Sudėkite makaronus į kepimo indą, užbarstykite tarkuotu sūriu.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros ir kepkite apkepą apie 10–15 min., kol sūris ims burbuliuoti ir įgaus auksinę spalvą.