Fantastiškai skanu. Jau po pirmojo kąsnio supratau, kad, nepaisydama ilgo ir lėto gaminimo proceso, elektros sąnaudų, laukimo, būtinai šį patiekalą kartosiu.
Bandelės – ir traškios, ir minkštos, mėsa tirpsta burnoje su saldžiu barbekiu padažu, kopūstų ir morkų salotos prideda traškumo, vėsumo ir švelnaus krienų aitrumo, agurkėliai – saldžiarūgščio skonio. Viskas puikiai dera tarpusavyje.
Mėsai:
apie 1,5–2 kg kiaulienos mentės be kaulo
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių maltos rūkytos paprikos
1 šaukštelio maltų česnakų
1 šaukštelio maltų svogūnų
pagal skonį druskos, pipirų
Kopūstų ir morkų salotoms:
pusės vidutinio kopūsto (pjaustyto)
2 morkų (tarkuotų)
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
1 šaukšto baltojo vyno acto
5 šaukštų majonezo
1 šaukšto (arba pagal skonį) krienų
saujelė smulkintų svogūnų laiškų (nebūtinai)
Taip pat reikės:
marinuotų agurkų
barbekiu padažo
kvadratinių čiabatos bandelių
Gaminimo eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C.
- Mėsą iš abiejų pusių ištrinkite alyvuogių aliejumi.
- Labai gerai įkaitinkite keptuvę ir iš abiejų pusių apkepkite kiaulieną, kad gražiai apskrustų. Išimkite iš keptuvės.
- Visus likusius prieskonius sumaišykite ir iš abiejų pusių ištrinkite mėsą.
- Mėsą dėkite į skardą su grotelėmis (guldykite ant grotelių). Į skardą įpilkite puodelį vandens. Visą skardą apvyniokite folija ir dėkite mėsą kepti.
- Kepkite apie 3–3,5 valandos (arba kol mėsa lengvai kris plonais ruoželiais).
- Kai mėsa iškeps, šakute ją susmulkinkite.
- Pasiruoškite salotas. Kopūstą smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite ir sumaišykite. Padažui visus produktus sumaišykite, paragaukite, ar netrūksta krienų, druskos, pakoreguokite pagal savo skonį. Padažą įmaišykite į daržoves.
- Susmulkintą mėsą sumaišykite su barbekiu padažu, agurkus supjaustykite griežinėliais.
- Čiabatos bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite karštoje grilinėje keptuvėje.
- Formuokite mėsainius. Ant bandelės dėkite paruoštos mėsos, tuomet salotų, agurkėlių ir uždenkite kita bandele.