Reikės:
6 mėsainių bandelių
500 g iš anksto paruoštos plėšomos kiaulienos
pusės kopūsto
3 morkų
1 didelio prinokusio pomidoro
1 raudonojo svogūno
1 avokado
2 v. š. graikiško jogurto
1 a. š. Dižono garstyčių
½ a. š. medaus
1 v. š. obuolių sidro acto
alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
Pirma pasiruoškite kopūstų salotas. Mažame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą, obuolių actą, medų, Dižono garstyčias, viską pagardinkite druska ir pipirais. Atskirame didesniame dubenyje sumaišykite susmulkintus kopūstus ir morkas. Ant jų užpilkite ką tik paruoštą padažą. Gerai išmaišykite, kad daržovės kuo geriau pasidengtų padažu. Laikykite šaldytuve bent 30 minučių, kad skoniai susimaišytų.
Kiaulieną suplėšykite dviem šakutėmis ar kitais įrankiais, tada porą minučių pakepinkite keptuvėje nustatę vidutinę kaitrą. Galite įpilti šlakelį vandens arba sultinio, kad mėsa įgautų dar daugiau sultingumo.
Kol kiauliena kepa, mėsainių bandeles lengvai paskrudinkite orkaitėje keletą minučių, kad jos įgautų traškumo.
Ant bandelės apatinės pusės gausiai uždėkite pašildytos plėšytos kiaulienos. Ant viršaus sluoksniuokite pomidoro, raudonojo svogūno ir avokado griežinėlius ir uždėkite dosnų šaukštą paruoštų kopūstų salotų. Galiausiai uždėkite viršutinę bandelės pusę. Patiekite iš karto, kol mėsainiai dar šilti ir sultingi.
„Lidl“ receptas