Pradinis / Receptai / Mėsos pyragas

Mėsos pyragas

IMG_1826

Jums reikės:

Tešlai:

200 ml šilto pieno,
200 g sviesto,
2 a. š. sausų mielių,
1 a. š. cukraus,
1 a. š. druskos,
480 g miltų.

Įdarui:

250 g maltos jautienos,
250 g maltos kiaulienos,
2 morkų,
3 skiltelių česnako,
svogūno,
2 paprikų,
pomidoro,
2 a. š. Worcesterio padažo,
muskato, čiobrelių, pipirų,
nedidelės cukinijos.

Darbo eiga:

Šiltame piene išlydome sviestą, suberiame mieles, druską ir cukrų, viską gerai išmaišome. Beriame miltus ir apie 10 minučių minkome tešlą. Išminkytą tešlą dedame į dubenėlį ir palaikome šiltai valandą, kad kiek iškiltų.

Pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, tada dedame mėsą. Šiai kiek apskrudus, beriame kubeliais pjaustytas morkas, paprikas, česnaką, prieskonius, pomidorą ir dedame padažą. Patroškiname 10–15 minučių.

Iškilusią tešlą dalijame į dvi dalis. Abi iškočiojame, viena išklojame skardos šonus ir dugną. Suverčiame kiek pravėsusį įdarą. Likusia tešla užklojame įdarą ir gerai užspaudžiame kraštus. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu, o vidurį įpjauname peiliuku. Kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Skanaus!

http://vanilinevirtuve.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top