200 ml pieno
40 g mielių (naudojau šviežias)
1 šaukšto cukraus
1 kiaušinio
500 g miltų
1 šaukštelio druskos
7 šaukštų aliejaus
300 g faršo
1 kiaušinio
4 pievagrybių
2 česnako skiltelių
druskos
pipirų
aliejaus kepti
Gaminimo eiga:
Pieną pašildykite iki kambario temperatūros, jame išmaišykite cukrų ir mieles. Įmaišykite kiaušinį.
Sausus produktus sumaišykite. Supilkite aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišykite.
Nepadauginkite miltų, tešla turi būti minkšta.
Pabarstykite miltais ir padėkite šiltoje vietoje kilti.
Kol tešla kyla, pasiruoškite įdarą.
Į faršą muškite kiaušinį, berkite tarkuotus pievagrybius, druską ir pipirus, įspauskite česnaką ir gerai išmaišykite.
Po valandos, kai tešla gerokai pakils, ją išminkykite.
Ant stalo paberkite miltų, atgnybkite nedidelį gabaliuką tešlos ir iškočiokite.
Į tešlos centrą dėkite faršo ir suformuokite bandelę.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite bandutes, kol gražiai apkeps ir vidus bus iškepęs.