Pradinis / Receptai / Trijų Karalių pyragas su apelsinais

Trijų Karalių pyragas su apelsinais

Tai saldus mielinės tešlos ispaniškas pyragas „Roscón de Reyes“ su cukruotais vaisiais ant viršaus, vaizduojančiais karūnos brangakmenius.

Pyragui reikės:

650 g  miltų
250 ml šilto pieno
25–30 g šviežių mielių
120 g cukraus
120 g lydyto sviesto
2 kiaušinių
10 g druskos
1 didelės citrinos ir 1 apelsino tarkuotos žievelės

Papuošti reikės:

cukruotų vaisių pagal skonį
cukraus
1 plakto kiaušinio trynio
1 apelsino

Gaminimo eiga:

Sumaišykite 250 ml šilto pieno su 2 ar 3 šaukštais miltų. Sudėkite sutrupintas šviežias mieles ir viską išmaišykite. Uždenkite ir palikite 15–20 minučių šiltoje vietoje.

Į didelį dubenį suberkite likusius miltus ir sudėkite likusius ingredientus: cukrų, citrinos ir apelsino žievelę, druską, 2 kiaušinius, kitame inde raugintą tešlą ir ištirpintą sviestą. Maišykite, kol tešla taps vientisa.

Miltais pabarstykite lygų paviršių ir kelias minutes minkykite rankomis. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų, kad tešla būtų gerai išminkyta. Iš tešlos suformuokite rutulį ir porą valandų palaikykite sandariame inde uždengtą.

Po poros valandų tešla turėtų pakilti. Išimkite ją iš dubens ir vėl minkykite ant lygaus, miltais pabarstyto paviršiaus. Tešloje per vidurį rankomis padarykite skylutę ir suformuokite tešlos žiedą. Jį palikite dar 30 minučių, kad pakiltų.

Iškilusį tešlos vainiką aptepkite kiaušinio trynio plakiniu ir papuoškite, kaip norite, pavyzdžiui, cukruotais vaisiais, apelsinais ar migdolų dribsniais.

Ruošinį dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25–30 min. Iškepusį pyragą palikite praaušti.

Jei norite, pyragą galite perpjauti per pusę ir apatinę jo dalį pertepti plakta grietinėle, tačiau jis gardus ir be jokio įdaro.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top