Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Trijų Karalių pyragas su apelsinais
Receptai

Trijų Karalių pyragas su apelsinais

ATNAUJINTA:6 sausio, 2023Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Epiphany cake "Roscon de Reyes" on wood background. Panoramic view. Top view. Copyspace.
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Tai saldus mielinės tešlos ispaniškas pyragas „Roscón de Reyes“ su cukruotais vaisiais ant viršaus, vaizduojančiais karūnos brangakmenius.

Pyragui reikės:

650 g  miltų
250 ml šilto pieno
25–30 g šviežių mielių
120 g cukraus
120 g lydyto sviesto
2 kiaušinių
10 g druskos
1 didelės citrinos ir 1 apelsino tarkuotos žievelės

Papuošti reikės:

cukruotų vaisių pagal skonį
cukraus
1 plakto kiaušinio trynio
1 apelsino

Gaminimo eiga:

Sumaišykite 250 ml šilto pieno su 2 ar 3 šaukštais miltų. Sudėkite sutrupintas šviežias mieles ir viską išmaišykite. Uždenkite ir palikite 15–20 minučių šiltoje vietoje.

Į didelį dubenį suberkite likusius miltus ir sudėkite likusius ingredientus: cukrų, citrinos ir apelsino žievelę, druską, 2 kiaušinius, kitame inde raugintą tešlą ir ištirpintą sviestą. Maišykite, kol tešla taps vientisa.

Miltais pabarstykite lygų paviršių ir kelias minutes minkykite rankomis. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų, kad tešla būtų gerai išminkyta. Iš tešlos suformuokite rutulį ir porą valandų palaikykite sandariame inde uždengtą.

Po poros valandų tešla turėtų pakilti. Išimkite ją iš dubens ir vėl minkykite ant lygaus, miltais pabarstyto paviršiaus. Tešloje per vidurį rankomis padarykite skylutę ir suformuokite tešlos žiedą. Jį palikite dar 30 minučių, kad pakiltų.

Iškilusį tešlos vainiką aptepkite kiaušinio trynio plakiniu ir papuoškite, kaip norite, pavyzdžiui, cukruotais vaisiais, apelsinais ar migdolų dribsniais.

Ruošinį dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25–30 min. Iškepusį pyragą palikite praaušti.

Jei norite, pyragą galite perpjauti per pusę ir apatinę jo dalį pertepti plakta grietinėle, tačiau jis gardus ir be jokio įdaro.

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisMiškininkai pataria, kaip su kalėdiniu medeliu elgtis po švenčių
Kitas straipsnis Skystas akies ragenos užpildas – viltis pacientams

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025

Kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis

30 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.