Pradinis / Receptai / Moliūgų keksiukai

Moliūgų keksiukai

Šiems keksiukams minkštumo suteikia moliūgų tyrė. Moliūgų pyragams, kad šie pavyktų be priekaištų, patariu naudoti kvapųjį moliūgą. Šios rūšies moliūgų oda storesnė, o minkštimas ryškiai oranžinis, kietesnis ir ne toks vandeningas, kaip įprasto moliūgo, kurį dažnai iškepus ir sutrynus būtina nuvarvinti, antraip tešla bus per skysta, o pyragas pakankamai neiškils.

Vietoje kokosų pieno galite naudoti tirštą jogurtą arba grietinę, tačiau labai rekomenduoju kvapnų ir gardų graikinių riešutų aliejų – jis suteikia kepiniams riešutų skonio ir aromato…

Jums reikės:

125 ml moliūgų tyrės,
30 ml graikinių riešutų aliejaus (ar kitokio aliejaus),
90 g rudojo cukraus,
1 kiaušinio,
100 ml tiršto kokosų pieno,
200 g miltų,
1 arb. š. vanilės esencijos arba cukraus su natūralia vanile,
1 arb. š. kepimo miltelių,
malto cinamono (pagal skonį),
miltelinio cukraus ir nesaldintų kakavos miltelių keksiukams apibarstyti.

Darbo eiga:

Moliūgą nulupame, išpjauname sėklas ir, supjaustę nedideliais gabalais, sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apšlakstome aliejumi ir kepame 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15–20 min., kol moliūgas suminkštėja. Atvėsiname ir sutriname iki tyrės.

Kiaušinį išplakame su aliejumi ir cukrumi. Dedame moliūgo tyrę, pilame kokosų pieną ir gerai išplakame.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi (jei naudojate esenciją, supilkite ją plakdami tešlą) ir cinamonu. Švelniais judesiais šį mišinį įmaišome į tešlą.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.

Keksiukų formeles išklojame popierinėmis formelėmis ir į kiekvieną dedame tešlos (2/3 tūrio). Kepame apie 20 min. (jei naudosite mažesnes formeles, kepti prireiks trumpiau, apie 10–12 min.).

Išimame keksiukus iš formelių, atvėsiname ir apibarstome miltelinio cukraus ir nesaldintos kakavos mišiniu.

http://ausrra.blogspot.com/

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top