Paprastai morkų pyragai būna su morkomis. Šis pyragas mane sužavėjo tuo, kad jame nėra morkų, tik morkų sultys. Spalva graži, pyragas minkštas, skonis puikus.
Reikės:
3 stiklinių miltų,
4 a. š. kepimo miltelių,
1,5 a. š. imbiero miltelių,
1 a. š. druskos,
1,5 stiklinės cukraus,
150 ml aliejaus,
4 kiaušinių,
1 v. š. vanilės ekstrakto,
2 stiklinių morkų sulčių,
0,5 stiklinės smulkinto cukruoto imbiero,
1 stiklinės smulkintų karijos riešutų.
Gaminimo eiga:
2 kekso formas ištepame riebalais. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, imbiero miltelius ir druską. Dideliame dubenyje suplakame cukrų, aliejų, kiaušinius, vanilę ir morkų sultis. Beriame miltų mišinį ir išmaišome. Įmaišome cukruotą imbierą ir riešutus.
Padalijame tešlą į kepimo formas ir kepame apie 50–55 minutes (ar iškepė, tikriname mediniu iešmeliu). Ištraukę iš orkaitės paliekame 10 minučių pastovėti formoje. Tada išėmę iš formos baigiame vėsinti ant grotelių.