Pradinis / Receptai / Morkų tortas

Morkų tortas

Papločiams:

~230 g miltų (2 stiklinių)
2 arb. š. sodos
2 arb. š. kepimo miltelių
2 arb. š. cinamono
¼ arb. š. druskos
~600 g tarkuotų morkų (3 stiklinių)
~100 g stambiai smulkintų riešutų (naudojau lazdynų, nors tortas būtų puikus ir be jokių riešutų)
~60 g kokosų drožlių (1 stiklinės)
½ stiklinės razinų (nenaudojau, nors, manau, jos labai tiktų)
300 g rudojo cukraus (2 stiklinių)
1 stiklinės aliejaus
4 nemažų kiaušinių

Kremui:

500 g varškės
150 g miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės esencijos
400 ml plakamosios grietinėlės (35 proc.)
1 citrinos sulčių

Gaminimo eiga:

Dubenyje suberti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską, sumaišyti ir kol kas atidėti į šalį.

Sutarkuotas morkas (geriausia tarkuoti bulvių tarkavimo mašina) sukrėsti į kitą nemažą dubenį, berti kokosų drožles ir, jei naudojate, riešutus bei gerai nuplautas razinas.

Dar kitame dubenyje supilti aliejų ir suberti cukrų. Paplakti kelias minutes, tada mušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno plakti ~1 min. Turi būti šviesiai rusvos spalvos vientisa masė. Tada jau atsargiai įmaišome miltų mišinį (neplakti) ir morkas.

Kokia bus torto forma – spręsti Jums. Galima daryti apskritą, tada reikėtų tešlą padalyti į tris ar keturias lygias dalis ir kiekvieną paplotį iškepti apskritose formose. O aš naudojau dvi vienodo dydžio stačiakampes skardas (43×32 cm), išklojau jas sviestiniu kepimo popieriumi, masę padalijau į dvi lygias dalis, abi dalis sukrėčiau į atskiras skardas. Plastikine mentele tolygiai paskirsčiau per visą skardos plotą (tiek vienoje skardoje, tiek antroje) ir abi skardas šoviau į orkaitę, įkaitintą iki 160 °C temperatūros. Kadangi mano papločiai nebuvo stori, kepiau ~30–35 min. (Kepimo laikas priklauso nuo to, kiek vienu metu kepate papločių ir kokio jie storio, todėl patariu nuolat stebėti ir patikrinti mediniu pagaliuku).

Ištraukus iš orkaitės atvėsinti.

Kol papločiai vėsta, pasigaminti kremą. Varškę pertrinti per sietelį, suberti miltelinį cukrų ir įlašinti vanilės esenciją, išplakti. Atskirame inde supilti grietinėlę, išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į varškės masę. Toliau, nestipriai maišant, po truputį supilti citrinos sultis.

Galiausiai atvėsusius papločius pertepti paruoštu varškės kremu, torto viršų papuošti taip pat pagal fantaziją (riešutais, kokosų drožlėmis, džiovintais vaisiais ar uogomis…). Aš savo papločius dar perpjoviau pusiau, gavau 4 lygias dalis, tada jas pertepiau (prieš tai padalijusi kremą į 4 lygias dalis), o ketvirtą kremo dalį sukrėčiau į konditerinį švirkštą ir papuošiau tortą.

Paruoštą tortą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms.

http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top