Reikės:
2 stiklinių pieno,
2 šaukštų cukraus,
2 šaukštelių druskos,
1½ šaukšto sviesto,
11 g sausų mielių,
¼ stiklinės šilto vandens,
6 stiklinių miltų.
Gaminimas:
Pieną pašildome iki virimo, nukeliame nuo viryklės, supilame į didelį dubenį, sudedame sviestą, beriame cukrų ir druską, gerai išmaišome. Į šiltą vandenį suberiame mieles, palaikome, kol atsiranda putų. Į kambario temperatūros pieną suberiame 3–4 stiklines miltų, pilame vandenį su mielėmis ir minkome tešlą, vis įberdami likusių miltų. Dar 10 min. lengvai paminkome.
Aptepame tešlą aliejumi, dedame į dubenį ir uždengę paliekame 1,5–2 val. kilti. Po to vėl apminkome ir 1 val. paliekame. Pakilusią tešlą vėl apminkome ir dedame į kepimo popieriumi išklotą ir aliejumi išteptą formą. Uždengiame rankšluosčiu ir leidžiame pakilti. Kepame 190–200 °C temperatūroje 40–45 min.
https://www.facebook.com/sokissupuodais/