Reikės:
1 stiklinės pieno (1 stiklinė – 250 ml)
1 stiklinės grietinėlės
5 kiaušinių trynių
¾ stiklinės cukraus
¼ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio vanilės ekstrakto
450 g braškių
Gaminimo eiga:
Pilkite grietinėlę ir pieną į nedidelį puodelį, dėkite ant lėtos ugnies ir leiskite lėtai užvirti (nuimkite nuo ugnies prieš pat užverdant).
Dubenyje išsukite kiaušinių trynius, cukrų, kol masė pabaltės.
Iš lėto, nuolat maišydami šluotele, įpilkite stiklinę karštos grietinėlės ir pieno mišinio į kiaušinių mišinį ir gerai išplakite.
Pilkite kiaušinių mišinį į puodelį su likusiu grietinėlės ir pieno mišiniu, virkite ant lėtos ugnies nuolat maišydami šluotele 5–7 minutes, kol kremas sutirštės ir įmerkus šaukštą padengs jį. Kremas neturi būti bėgantis, turi išlaikyti formą.
Perkoškite kremą per sietelį, dėkite vanilės ekstrakto, druskos ir išmaišykite.
Uždenkite kremą maistine plėvele (plėvelė turėtų liesti kremą, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo viršaus) ir dėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba nakčiai.
Braškes susmulkinkite trintuvu.
Braškių piurė perkoškite per sietelį tiesiai į puodą su kremu. Gerai išplakite.
Jeigu turite ledų gaminimo aparatą, dėkite paruoštą mišinį į jį ir užšaldykite pagal instrukcijas. Jei neturite, tada reikės dėti mišinį į šaldymo kamerą ir kas 15–20 minučių gerai išplakti šluotele. Taip pat galima plakti maišytuvu kas 2 valandas 2–3 kartus. Tuomet užšaldykite visiškai.