Pradinis / Receptai / Obuolių ir slyvų pyragas „Saulės bučinys“

Obuolių ir slyvų pyragas „Saulės bučinys“

pyragas
Reikės:

Trapiai tešlai:

1 vanilės ankšties (nebūtinai)
125 g sviesto
100 g cukraus pudros
Žiupsnelio druskos
255 g miltų
0,5 citrinos žievelės
130 ml alyvuogių aliejaus
2 kiaušinių trynių
2 šaukštų šalto pieno arba vandens

Įdarui:

8 obuolių
5 slyvų
0,5 litro cukraus sirupo

Darbo eiga:

Jeigu naudosite vanilę, perrėžkite ankštį išilgai ir, braukdami peiliu kiekvieną pusę, pašalinkite sėklas. Išsukite sviestą, cukraus pudrą ir druską, tada sudėkite miltus, vanilės sėklas, citrinos žievelę ir kiaušinių trynius. Viską minkykite rankomis. Kai mišinys taps sausas, įpilkite šalto pieno arba vandens. Minkykite tol, kol išminkysite tešlos kamuolį, tada jį apibarstykite miltais ir susukite dešros forma. Neminkykite tešlos per ilgai, nes ji gali tapti per daug elastinga. Apvyniokite tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai valandai.

Pasiruoškite įdarą. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Slyvas perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Išvirkite cukraus sirupą: 1 stiklinė cukraus, 1 šaukštas vandens ir 0,5 citrinos sulčių. Skaidrų sirupą pilkite ant vaisių ir palaikykite 1 valandą.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Tešlą padalykite į 2 dalis. Iškočiokite vieną dalį tešlos ir klokite į kepimo formą prieš tai pabarstę ją miltais. Vaisius išimkite iš sirupo kiaurasamčiu ir dėkite ant tešlos. Kitą dalį tešlos iškočiokite ir klokite ant vaisių sluoksnio. Patepkite viršų medumi bei kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje apie 60 min.

Gamino Daumantas Milūnas. Fotografija Jolantos Miliūnienės

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top