Pagrindui:
75 g sviesto
½ stiklinės rudojo cukraus
1 kiaušinio
100 g miltų
3 kupinų šaukštų avižinių dribsnių (greit paruošiamų)
1 šaukštelio kepimo miltelių
125 g (indelis) natūralaus jogurto
½ stiklinės smulkiai tarkuoto moliūgo (galima keisti morkomis)
Įdarui:
400 g rūgščių obuolių
1 šaukštelio cinamono
Viršui:
50 g sviesto
3 šaukštų rudojo cukraus
3 šaukštų kviečių (arba avižų) sėlenų
50 g kepintų ir smulkintų lazdynų (ar kitų mėgstamų) riešutų
šaukštelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įmaišyti jogurtą. Suberti miltų, avižinių dribsnių ir kepimo miltelių mišinį. Sukrėsti tarkuotą moliūgą ir viską gerai išmaišyti. Tešlą paskirstyti ant 26 cm skersmens formos dugno.
Obuolius nulupti ir pašalinus sėklalizdžius supjaustyti skiltelėmis. Sudėti ant tešlos ir užbarstyti cinamono.
Viršutiniam sluoksniui sviestą sutrinti su cukrumi. Į šį mišinį suberti smulkintus riešutus, sėlenas ir vanilinį cukrų. Gautus trupinius užbarstyti ant obuolių skiltelių.
Kepti 200 °C kaitros orkaitėje apie 25–30 minučių.