Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Obuolių pyragas su moliūgais
Receptai

Obuolių pyragas su moliūgais

ATNAUJINTA:18 rugsėjo, 2020Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Pagrindui:

75 g sviesto
½ stiklinės rudojo cukraus
1 kiaušinio
100 g miltų
3 kupinų šaukštų avižinių dribsnių (greit paruošiamų)
1 šaukštelio kepimo miltelių
125 g (indelis) natūralaus jogurto
½ stiklinės smulkiai tarkuoto moliūgo (galima keisti morkomis)

Įdarui:

400 g rūgščių obuolių
1 šaukštelio cinamono

Viršui:

50 g sviesto
3 šaukštų rudojo cukraus
3 šaukštų kviečių (arba avižų) sėlenų
50 g kepintų ir smulkintų lazdynų (ar kitų mėgstamų) riešutų
šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo. Įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti. Įmaišyti jogurtą. Suberti miltų, avižinių dribsnių ir kepimo miltelių mišinį. Sukrėsti tarkuotą moliūgą ir viską gerai išmaišyti. Tešlą paskirstyti ant 26 cm skersmens formos dugno.

Obuolius nulupti ir pašalinus sėklalizdžius supjaustyti skiltelėmis. Sudėti ant tešlos ir užbarstyti cinamono.

Viršutiniam sluoksniui sviestą sutrinti su cukrumi. Į šį mišinį suberti smulkintus riešutus, sėlenas ir vanilinį cukrų. Gautus trupinius užbarstyti ant obuolių skiltelių.

Kepti 200 °C kaitros orkaitėje apie 25–30 minučių.

http://ausrra.blogspot.lt

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisKiaulienos troškinys su raugintais agurkais
Kitas straipsnis VU profesoriui – archeologijos Nobelio premijai prilygstantis apdovanojimas

Susiję straipsniai

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025

Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

5 rugpjūčio, 2025

Arbūzų ir fetos salotos

14 liepos, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.