Pradinis / Receptai / Obuolių pyragas su razinomis, migdolais ir medaus užpilu

Obuolių pyragas su razinomis, migdolais ir medaus užpilu

Jums reikės (26 cm skersmens formai):

Pagrindui:

1 kiaušinio,
100 g cukraus,
50 g šalto sviesto,
200 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

600–700 g kubeliais pjaustytų obuolių,
100 g razinų,
20 g sviesto,
50 g rudojo cukraus (arba pagal skonį, priklauso nuo obuolių rūgštumo),
20 g krakmolo,
40 ml vandens,
30 g migdolų drožlių,
2 v. š. citrinos sulčių.

Medaus užpilui:

70 g rudojo cukraus,
15 g sviesto,
2 v. š. medaus,
35 ml pieno.

Darbo eiga:

Pagrindas. Kiaušinį išplakame su cukrumi. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska, dedame supjaustytą sviestą ir triname rankomis, kol susidaro trupiniai. Pilame plaktą kiaušinį, užminkome tešlą, suvyniojame ją į maistinę plėvelę ir padedame 30 min. į šaldytuvą.

Įdaras. Į puodą beriame obuolius, razinas, sviestą, cukrų ir pilame citrinos sultis. Maišydami ant nedidelės ugnies pakaitiname viską 10 min. Krakmolą ištirpiname vandenyje ir supilame į obuolių masę. Nukeliame nuo viryklės. Kepimo formą ištepame riebalais, rankomis paskirstome tešlą ant dugno ir sienelių. Dugną keliose vietose subadome šakute. Dedame įdarą, ant viršaus užbarstome migdolų.

Užpilas. Visus užpilui skirtus produktus dedame į puodą, pakaitiname, kol užverda. Tada sumažiname ugnį, paverdame kelias minutes ir užpilame ant obuolių.

Pyragą kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 min., kol viršus gražiai parunda. Kepinį visiškai atvėsiname (bent 2–3 val.). Skanaus!

http://aj-receptai.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top