2–3 porcijoms:
3 vištienos krūtinėlių (500 g)
3 v. š. tamsaus sojų padažo
3 v. š. medaus
3 išspaustų česnako skiltelių
pusės citrinos sulčių
žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių
druskos, maltų juodųjų pipirų
6 gabalėlių mėgstamo sūrio
200 g vyšninių pomidorų
12 smidrų
Gaminimo eiga:
Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai ir gausite 6 gabalėlius.
Indelyje sumaišykite sojų padažą, medų, česnako skilteles, citrinos sultis, petražoles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Į kepimo skardą sudėkite vištienos puseles, užpilkite padažu ir apvoliokite iš abiejų pusių.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Tuomet į skardą sudėkite pomidorus, smidrus (jų kotelių kietąją dalį nupjaukite ir su daržovių skustuku šiek tiek nuskuskite), ant vištienos krūtinėlių uždėkite po gabalėlį sūrio ir kepkite 6–10 min.