Pradinis / Receptai / Orkaitėje kepti vištienos vėrinukai

Orkaitėje kepti vištienos vėrinukai

5 iešmeliams reikės:

2 vnt. vištos filė,
pusės raudonosios paprikos (nebūtina).

Marinatui reikės:

3 v. š. aliejaus,
3 česnako skiltelių,
2 v. š. citrinos sulčių,
1–2 a. š. cukraus arba medaus,
2 v. š. sojos padažo,
1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių,
juodųjų pipirų,
druskos,
Provanso žolelių.

Darbo eiga:

Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais. Sumaišome marinato produktus ir užpilame juo vištieną. Paliekame ją kelias valandas marinuotis.

Medinius iešmelius dedame į vandenį ir pamirkome 30 min. Suveriame ant jų mėsą (tarp mėsos gabaliukų galima verti supjaustytos paprikos gabalėlius).

Imame kepimo formą, kurios plotis šiek tiek mažesnis už iešmelių ilgį (ant dugno galima įpilti vandens, kad mėsa kepdama nesausėtų). Ant formos kraštų sudedame mėsos vėrinukus, t. y. taip, kaip kepami šašlykai. Kepame iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa gražiai apskrunda. Kol kepa, iešmelius kelis kartus pasukiojame, kad mėsa tolygiai apskrustų, ir vis palaistome dubenyje likusiu marinatu. Skanaus!

P. S. Marinato sudedamųjų dalių kiekį galite keisti pagal savo skonį.

Vištienos vėrinukus labai skanu valgyti su marinuotais mėlynaisiais svogūnais.

Marinuoti mėlynieji svogūnai

Marinuoti svogunai_psl

Reikės:

2 nedidelių mėlynųjų svogūnų,
120 ml vandens,
60 ml obuolių acto,
1–2 v. š. cukraus,
1 a. š. druskos,
4 kvapiųjų pipirų žirnelių.

Darbo eiga:

Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir sudedame į nedidelį stiklainiuką. Visus kitus produktus sumaišome, kad ištirptų cukrus. Paragaukite marinato: jei Jūsų skoniui ko nors trūksta, įdėkite. Marinatą užpilame ant svogūnų. Pamarinuojame per naktį. Skanaus!

http://www.aj-receptai.blogspot.com/

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top