Pradinis / Receptai / Pica „Margarita“

Pica „Margarita“

Dvi 25 cm skersmens picos

Picos tešlai:

200 g miltų
140 ml šilto vandens
7 g sausų mielių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos

Picos viršui:

200 g pomidorų tyrės
2 mocarelos kamuoliukų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį
bazilikų lapelių

Gaminimo eiga:

Į dubenį berkite miltus, druską ir sausas mieles. Centre padarykite duobutę, supilkite aliejų ir vandenį.  Maišykite šaukštu, kol tešla susijungs, tuomet minkykite apie 5 minutes ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol tešla taps glotni ir elastinga.

Aliejumi patepkite dubenį, įdėkite tešlą, aliejumi aptepkite ir tešlos viršų. Dubenį apvyniokite maistine plėvele ir palikite tešlą 25 minutėms kambario temperatūroje pakilti. 

Kai tešla pakils, padalykite ją į 2 dalis. Rankomis arba kočėlu suformuokite 25 cm skersmens picos papločius. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir ant jos sudėkite picos papločius. Ant picos tešlos tepkite pomidorų tyrės, pabarstykite druskos, pipirų. Sudėkite kubeliais pjaustytą mocarelą ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 18 minučių, kol pagels. Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais.

www.bakingsecrets.lt

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top