Ruošiant braškių uogienes, verta pasigaminti ir pikantišką uogienę su aitriosiomis paprikomis ir bazilikais. Jei nemėgstate aštrumo, galite šių paprikų dėti mažiau arba visai nedėti, o bazilikai su braškėmis labai dera.
Reikės:
1 kg braškių
saujos bazilikų lapelių
2–3 aitriųjų paprikų
1 valg. š. citrinų sulčių
2 stiklinių cukraus (arba pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Iš aitriųjų paprikų išimkite sėklytes ir supjaustykite stambiais kubeliais.
- Į trintuvą sudėkite pusę kiekio braškių, bazilikus ir aitriąsias paprikas. Pulsuojančiais judesiais pamalkite masę, tuomet sudėkite likusias braškes ir vėl trumpai pamalkite.
- Į puodą sudėkite braškių masę, supilkite citrinų sultis ir suberkite cukrų. Virkite ant mažos ugnies, kol džemas taps norimos konsistencijos, ir nugraibykite susidariusias putas.
- Supilkite į švarius stiklainius ir palikite atvėsti.