Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Pikantiškas braškių džemas
Receptai

Pikantiškas braškių džemas

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Ruošiant braškių uogienes, verta pasigaminti ir pikantišką uogienę su aitriosiomis paprikomis ir bazilikais. Jei nemėgstate aštrumo, galite šių paprikų dėti mažiau arba visai nedėti, o bazilikai su braškėmis labai dera.

Reikės:

1 kg braškių
saujos bazilikų lapelių
2–3 aitriųjų paprikų
1 valg. š. citrinų sulčių
2 stiklinių cukraus (arba pagal skonį)

Gaminimo eiga:

  1. Iš aitriųjų paprikų išimkite sėklytes ir supjaustykite stambiais kubeliais.
  2. Į trintuvą sudėkite pusę kiekio braškių, bazilikus ir aitriąsias paprikas. Pulsuojančiais judesiais pamalkite masę, tuomet sudėkite likusias braškes ir vėl trumpai pamalkite.
  3. Į puodą sudėkite braškių masę, supilkite citrinų sultis ir suberkite cukrų. Virkite ant mažos ugnies, kol džemas taps norimos konsistencijos, ir nugraibykite susidariusias putas.
  4. Supilkite į švarius stiklainius ir palikite atvėsti.

http://oditele.blogspot.com

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisŠokoladiniai keksiukai su maskarponės kremu
Kitas straipsnis Savo globojamą ąžuolą VDU botanikos sode aplankė garsi antropologė prof. B. Galdikas

Susiję straipsniai

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025

Desertas stiklinėje: tiramisu su šilauogėmis

5 rugpjūčio, 2025

Arbūzų ir fetos salotos

14 liepos, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.