Plikytai tešlai reikės:
120 g kvietinių miltų
110 g sviesto
1 stiklinės vandens
½ šaukštelio druskos
1 šaukštelio cukraus
Rikotos kremui reikės:
250 g rikotos sūrio
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 apelsino žievelės
200 ml riebios grietinėlės
3 šaukštų miltelinio cukraus
Spanguolių uogienei reikės:
1 stiklinės spanguolių
2 šaukštelių cukraus
2 šaukštelių kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga:
Prikaistuvyje su vandeniu ištirpdykite sviestą, druską ir cukrų. Suberkite miltus ir, kaitindami ant nedidelės ugnies, nuolat maišykite, kol nebeliks sausų vietų ir tešla sukibs į vientisą masę. Tešlą perkelkite į plaktuvo indą (galima naudoti stacionarų arba rankinį) su antgaliu tešlai ir palikite pravėsti. Pradėkite plakti ir po vieną įmuškite kiaušinius.
Plikytą tešlą perdėkite į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite nedidelius burbuliukus. Pašaukite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 min. Sumažinkite kaitrą iki 180 °C ir kepkite dar maždaug pusvalandį.
Paruoškite kremą. Rikotą išmaišykite su vanile ir tarkuota apelsino žievele. Šaltą grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki standumo. Sumaišykite su rikota ir dar kartą išplakite, kad kremas taptų standus. Jei pyragaičius sluoksniuoti planuojate vėliau, kremą laikykite šaldytuve.
Spanguoles sumaišykite su cukrumi ir pakaitinkite, kol susileis. Įmaišykite kukurūzų krakmolą ir dar minutę pakaitinkite. Palikite atvėsti.
Sluoksniuokite. Nupjaukite pyragaičio viršų, įspauskite rikotos kremo, su šaukšteliu ant kremo uždėkite truputį spanguolių uogienės ir uždenkite nupjauta pyragaičio viršūne.
„Kitchen Julie“ receptas