Pradinis / Receptai / Prahos pyragas

Prahos pyragas

Jums reikės:

Tešlai:

1 kiaušinio,
150 g cukraus,
1 a. š. sodos,
50 g margarino,
2 v. š. pieno,
2 v. š. medaus,
1 a. š. kakavos miltelių,
450 g miltų.

Kremui:

400 ml pieno,
2,5 v. š. miltų,
2 v. š. cukraus,
2 a. š. vanilinio cukraus,
150 g sviesto,
2 v. š. miltelinio cukraus.

Darbo eiga:

Lakštai. Sumaišome visus tešlai skirtus produktus, išskyrus miltus, ir kaitiname vandens garų vonelėje, kol margarinas visiškai ištirpsta ir masė suputoja. Suberiame miltus ir suminkome minkštą elastingą tešlą.

Tešlą padalijame į 4 dalis ir iškočiojame 25×30 cm dydžio stačiakampius. Geriausia tai daryti, kol tešla dar šilta. Lakštus kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 5–8 minutes, kol gražiai apskrunda.

Kremas. Kremui skirtus miltus sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilame šiek tiek pieno ir maišome, kol susidaro vientisa tyrė. Supilame likusį pieną ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštėja. Išvirtą pudingą ataušiname retkarčiais pamaišydami.

Sviestą išplakame iki purumo, įmaišome miltelinį cukrų. Plakdami po truputį įmaišome ataušusį pudingą ir plakame, kol susidaro vientisas kremas.

Tris lakštus aptepame kremu ir dedame vieną ant kito. Ant viršaus dedame ketvirtąjį lakštą ir šiek tiek prispaudžiame. Pyrago viršų ir šonus galima apiberti likusiais lakštų trupinėliais.

Po kelių valandų jau galima mėgautis burnoje tirpstančiu skanėstu. Skanaus!

http://vanilinevirtuve.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top