Reikės:
greitai paruošiamų azijietiškų makaronų
gabalėlio cukinijos
½ morkos
mėgstamų grybų (pvz., kreivabūdžių arba valgomųjų dantenių)
1 kiaušinio
1 v. š. mėgstamo aliejaus
½ svogūno
1 aitriosios paprikos
1 česnako skiltelės
1 imbiero šaknies gabalėlio (2 cm)
1 a. š. sviesto
vištienos, kiaulienos arba jautienos
svogūnų laiškų arba kalendrų
sezamų sėklų aliejaus
Gaminimo eiga:
Puode įkaitinkite 1–2 šaukštus mėgstamo aliejaus ir porą minučių pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, aitriąją papriką, sutarkuotą česnako skiltelę bei gabaliuką imbiero šaknies. Tuomet suberkite prieskonius, kuriuos rasite makaronų pakuotėje, pakepinkite 30 sekundžių, užpilkite ant pakuotės nurodytu kiekiu vandens ir sudėkite makaronus.
Prieš pildami vandenį puode dar galite pakepinti pjaustytų grybų, plonomis juostelėmis supjaustytų morkų, cukinijų ar kitų pasirinktų daržovių. Taip pat į makaronus su sultiniu galite įmušti kiaušinį, uždengti ir pavirti 3 minutes. Gausite puikų garuose virtą kiaušinį su makaronais ir sultiniu. Jei ingredientų dar negana – įdėkite juostelėmis supjaustytos keptos jautienos, kiaulienos ar vištienos, pagardinkite šaukšteliu sviesto. Supilkite makaronus į indą, užberkite smulkintų svogūnų laiškų ar kalendrų. Taip pat galite įpilti šlakelį sezamų sėklų aliejaus.
Tinklaraščio „Running Vita“ autorės Vitos Marijos Murėnaitės ir „Maximos“ receptas