Pradinis / Receptai / Rauginti agurkai su česnakais ir ciberžole

Rauginti agurkai su česnakais ir ciberžole

Reikės:

1 kg nedidelių agurkų
5 puodelių vandens 
2 šaukštų druskos
¼ šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio: pankolių, kalendrų, krapų, garstyčių sėklų, kvapiųjų pipirų, pipirų žirnelių
10–12 griežinėliais supjaustytų česnakų skiltelių
½ plonais griežinėliais supjaustyto svogūno
didelės saujos šviežių krapų
1‒3 šviežių raudonų aitriųjų paprikų
3–4 laurų, vynuogių ar ąžuolo lapų 

Gaminimo eiga:

Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir įmerkite į dubenį su lediniu vandeniu. Tuomet 2 šaukštus druskos sumaišykite su 5 puodeliais vandens ir palaukite, kol ji ištirps. Į gautą tirpalą sudėkite ciberžolę. Į švarų 2 l talpos stiklainį sudėkite prieskonius, tada sudėkite agurkus,  česnakus ir svogūnus bei užpilkite gautu sūrimu. Stiklainius statykite į vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliu ir kaitinkite 10‒15 minučių. Sandariai užsukite, apverskite stiklainius, šiltai uždenkite ir palikite visiškai atvėsti. 

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top