Reikės:
1 kg nedidelių agurkų
5 puodelių vandens
2 šaukštų druskos
¼ šaukštelio ciberžolės
1 šaukštelio: pankolių, kalendrų, krapų, garstyčių sėklų, kvapiųjų pipirų, pipirų žirnelių
10–12 griežinėliais supjaustytų česnakų skiltelių
½ plonais griežinėliais supjaustyto svogūno
didelės saujos šviežių krapų
1‒3 šviežių raudonų aitriųjų paprikų
3–4 laurų, vynuogių ar ąžuolo lapų
Gaminimo eiga:
Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir įmerkite į dubenį su lediniu vandeniu. Tuomet 2 šaukštus druskos sumaišykite su 5 puodeliais vandens ir palaukite, kol ji ištirps. Į gautą tirpalą sudėkite ciberžolę. Į švarų 2 l talpos stiklainį sudėkite prieskonius, tada sudėkite agurkus, česnakus ir svogūnus bei užpilkite gautu sūrimu. Stiklainius statykite į vandens puodą, pridenkite (neužsukite) dangteliu ir kaitinkite 10‒15 minučių. Sandariai užsukite, apverskite stiklainius, šiltai uždenkite ir palikite visiškai atvėsti.