
Reikės:
400 g skardinės pjaustytų konservuotų pomidorų
250 g vyšninių pomidorų
250 g rizoto ryžių
1 l daržovių sultinio
gabalėlio sviesto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 svogūno
2 česnako skiltelių
4 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį
Gaminimo eiga:
Sutrinkite konservuotus pomidorus iki vientisos masės. Supilkite į puodą su šiek tiek sultinio, užvirinkite ir šiek tiek pavirkite ant silpnos kaitros.
Sviestą sudėkite į didelį puodą, supilkite aliejų ir švelniai kaitinkite, kol sviestas ištirps. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite 6–8 minutes, kol jis suminkštės. Įmaišykite smulkintas česnako skilteles, pakepkite dar 1 min. Suberkite ryžius ir maišydami juos pakaitinkite apie minutę.
Pradėkite dalimis pilti karštą sultinį ir pomidorų mišinį. Leiskite rizotui virti, dažnai maišydami, o kai sultinys įsigers, įpilkite jo dar. Įpylę pusę sultinio, sudėkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus. Po 20–25 min. ryžiai turėtų būti kreminės konsistencijos, vyšniniai pomidorai – suminkštėję, o visas sultinys – sunaudotas.
Uždenkite puodą ir palikite 1 minutei, tada įmaišykite prieskonius. Patiekite apibarstę tarkuotu sūriu.