„Man nerūpi, ar tai sveika, – jei neskanu, aš to nevalgysiu!“ – teigia kulinarė bei knygų autorė Robin Asbell, kurios naujausia knyga „Sultys! Energijos suteikiantys kokteiliai sulčių mėgėjams“ ką tik pasiekė ir mūsų knygynų lentynas. Knygoje galima rasti net 65 sulčių kokteilių receptus, kurie puikiai tiks ir veganams bei žaliavalgiams.
Kasdienis sulčių gėrimas sustiprina imuninę sistemą, suteikia energijos, aprūpina odą reikalingomis medžiagomis, todėl ji atrodo sveika ir švytinti. Autorė teigia, kad sulčių vartojimas padėjo sustabdyti migrenos priepuolius ir išsigydyti skrandžio rūgštingumą.
Nesvarbu, ar siekiate numesti svorio, išvalyti organizmą, jį sustiprinti, ar įgauti daugiau energijos, – knyga „Sultys!“ tiks kiekvienam. Juk visi puikiai žinome, kad reikia valgyti kuo daugiau vaisių ir daržovių. Deja, tam dažnai nerandame laiko, o daržovių nė nesinori. Intensyvaus skonio kvapnios sultys yra gardus ir paprastas būdas papildyti mitybą antioksidantais, vitaminais ir mineralais.
• 2 puodeliai (115 g) smulkintų brokolinių kopūstų su stiebais ir žiedynais
• 2 dideli lupti apelsinai be sėklų
• 1 didelis obuolys be sėklalizdžio
Išeis maždaug 2 puodeliai (480 ml) sulčių.
Gurkštelėkite obuolių ir apelsinų sulčių, į kurias spalvai sustiprinti įdėta brokolinių kopūstų. Jeigu nuotaika prasta, šios vitamino C ir antioksidantų turinčios sultys jums puikiai tiks. Ir tik spalva išduos jose dar slepiantis brokolinius kopūstus!
Išspauskite brokolinius kopūstus, apelsinus ir obuolį nurodyta tvarka. Dar kartą išspauskite tirštimus, kad juose neliktų nė lašo sulčių. Patiekite iš karto.
Kokteilis „Žaliasis švarutis“
• 4 puodeliai (170 g) lapinių kopūstų
• 1 puodelis (30 g) supakuotų šviežių petražolių lapelių su stiebais
• 2,5 stiklinės (315 g) žaliųjų vynuogių
Išeis maždaug 2 puodeliai (480 ml) sulčių.
Lapiniai kopūstai yra tradicinis pietietiškas maistas, jie savo tamsiai žaliose garbanose turi daug vitaminų A, C ir K. Šiame kokteilyje kopūstai dera su saldžiarūgštėmis vynuogėmis ir puikaus skonio suteikiančiomis petražolėmis.
Išspauskite lapinius kopūstus, petražoles ir vynuoges pakaitomis. Perleiskite tirščius per sulčiaspaudę dar kartą. Gerkite iš karto.
• 2 puodeliai (225 g) braškių be kotelių
• 2 valg. šaukštai šviežių žaliųjų citrinų sulčių
• 1 puodelis (240 ml) gazuoto vandens
• 1 valg. šaukštas agavų nektaro
• Smulkinto ledo patiekti (nebūtinai)
Išeis maždaug 2 puodeliai (480 ml) gėrimo.
Šviežios uogos su žaliųjų citrinų sulčių šlakeliu kur kas geriau už iš sirupo suplaktus daikirius, patiekiamus daugelyje restoranų. Šlakelis agavų nektaro yra puiki alternatyva cukrui.
Sudėkite į trintuvą braškes, supilkite žaliųjų citrinų sultis, gazuotą vandenį ir agavų nektarą, gerai išsukite. Patiekite su smulkintu ledu, jei norite.
Įsigyti knygą galima čia: https://www.knygos.lt/lt/knygos/sultys-energijos-suteikiantys-kokteiliai-sulciu-megejams-tinka-veganams-ir-zaliavalgiams/
„Smagurio“ leidykla