Reikės:
400 g cukraus
3 kiaušinių
100 g sviesto
1 šaukšto kakavos
3 šaukštų miltų (puikiai tinka migdolų)
2 stiklinių pieno (galima naudoti augalinį)
Gaminimo eiga:
Visus ingredientus, kaitindami ant nedidelės kaitros, kruopščiai sumaišykite iki vientisos masės, nepalikdami gumuliukų. Ją virkite apie 20 min. Dar karštą supilkite į saldainių formeles arba į vientisą formą. Palikite stingti. Atvėsus galima perkelti į šaldytuvą, kad saldainiai visiškai sukietėtų. Sustingusią masę išverskite iš formelių. Jei naudojama vientisa forma, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Saldainius galima susukti į kepimo popierių, perrišti kaspinėliu arba dovanoti dėžutėje.
„Maximos“ receptas