Saldžiarūgštės ir šiek tiek aštrios vištos blauzdelės. Pagaminti neįtikėtinai paprasta.
Reikės:
4–5 vištos blauzdelių
Marinatui:
¼ puodelio sojų padažo
1 valg. š. rudojo cukraus
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. aštraus padažo
1 valg. š. vaisinio čatnio (indiško padažo)
Padažui:
1 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. kečupo
1 valg. š. vaisinio čatnio
1 valg. š. aitriųjų paprikų padažo
1 skiltelės išspausto česnako
1 valg. š. rudojo cukraus
1 valg. š. medaus
1 arb. š. kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga:
Vištos blauzdeles ištriname visų marinatui skirtų produktų mišiniu ir nakčiai pastatome į šaldytuvą.
Orkaitę įkaitiname iki 190 °C, į skardą sudėliojame marinuotą vištieną ir kepame maždaug 30 minučių, kol ims skrusti jos odelės.
Padažui skirtus produktus sumaišome viename dubenėlyje, ištraukiame iškepusią vištieną ir gausiai, tolygiai aptepame kiekvieną blauzdelę. Pašauname į karštą orkaitę dar 5–8 minutėms. Apibarstome žalumynais, o tada skanaujame su virtais ryžiais arba kitu pasirinktu garnyru.