14 keksiukų
Tešlai:
400 g šviežių špinatų
¾ stiklinės saulėgrąžų aliejaus
4 kiaušinių
¾ stiklinės cukraus
2 stiklinių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Kremui:
400 g maskarponės sūrio
100 ml grietinėlės
3 šaukštų miltelinio cukraus
1 šaukšto citrinų sulčių
Gaminimo eiga:
Į smulkintuvą sudėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, supilkite aliejų ir sutrinkite iki tyrelės.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė taps balta ir puri. Plona srovele supilkite špinatų masę ir nuolat plakite.
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įsijokite į špinatų masę. Gerai išmaišykite.
Į metalines keksiukų formeles dėkite popierines formeles ir pripildykite jas tešlos iki ¾ tūrio. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 20 min., kol keksiukai iškeps. Atvėsinkite.
Paruoškite kremą: sumaišykite grietinėlę, maskarponės sūrį, citrinų sultis ir miltelinį cukrų. Plakite, kol masė taps tiršta. Kremą sukrėskite į konditerinį maišelį.
Nuo keksiukų nupjaukite viršūnėles ir sutrinkite iki trupinukų.
Ant keksiukų viršaus spauskite kremo suformuodami kepurėles ir užberkite žalių trupinukų.
Pastaba: galite puošti ir uogomis, atrodys šventiškiau.