Jums reikės:
1 lakšto bemielės sluoksniuotos tešlos (pakelis, kuriame būna 2 lakštai),
1 pakelio plombyro skonio varškės,
200 ml plakamosios grietinėlės (35 % riebumo),
1–2 v. š. cukraus,
citrinos rūgšties (ant peilio galiuko),
aliejaus.
Darbo eiga:
Vamzdeliams kepti reikėtų specialių metalinių vamzdelių, tačiau galima jų pasidaryti patiems iš kietesnės folijos: tiesiog rankomis suglamžome foliją ir spausdami suformuojame 10 cm aukščio kūgius. Apačią reikia daryti platesnę ir kuo lygesnę, kad kūgiai stabiliai stovėtų.
Gaminame vamzdelius. Tešlą atšildome, pakočiojame, kad būtų plonesnė. Išilgai supjaustome maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis. Kūgius aptepame aliejumi ir pradėdami nuo viršaus nespausdami apsukame juos tešlos juostelėmis. Sustatome orkaitės skardoje ir kepame iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min. arba kol ima gražiai ruduoti. Iškepusius vamzdelius atvėsiname ir labai atsargiai ištraukiame foliją.
Gaminame kremą. Grietinėlę su citrinos rūgštimi ir cukrumi išplakame iki standumo. Atsargiai įmaišome varškę. Sudedame kremą į konditerinį maišelį ir užpildome juo vamzdelius. Skanaus!