Pradinis / Receptai / Slyvų ir žaliųjų citrinų džemas

Slyvų ir žaliųjų citrinų džemas

Reikės:

500 g slyvų
100 g džiovintų slyvų
3 žaliųjų citrinų
1 žiupsnelio grūstų juodųjų pipirų 
150 ml vandens       
½ šaukštelio maltos vanilės
cukraus pagal poreikį

Gaminimo eiga:

Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus. Į puodą sudėkite šviežias slyvas, džiovintas slyvas ir kitus produktus, įpilkite truputį vandens, kad produktai nepriliptų prie puodo dugno.

Slyvas virkite, kol visiškai suminkštės. Nukelkite nuo kaitros. Pasverkite slyvų tyrę. Atsverkite cukraus lygiai tiek, kiek turite tyrės.

Nutarkuokite nuo citrinų žievelę ir išspauskite sultis.

Supilkite slyvų tyrę, citrinų sultis, žieveles ir cukrų į puodą, kaitinkite ant mažos kaitros apie 30 minučių, kol džemas sutirštės.

Paruoštą slyvų džemas supilkite į stiklainį.

„Rimi“ receptas

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top