Pradinis / Receptai / Slyvų saldainiai

Slyvų saldainiai

Šiuos slyvų gardumynus gaminau dvejopai: tik iš slyvų ir slyvas maišydama su persikais. Iš esmės tai yra slyvų ar slyvų ir persikų sūris, tik plonu sluoksniu paskleistas kepimo skardoje, o sustingęs supjaustytas, padžiovintas ir pavoliotas cukruje. Lyg marmeladiniai saldainiai, kuriuos galima sudėti į didžiulį indą ir skanauti visą žiemą. O gal pakuoti kaip skanią kalėdinę dovaną

Jums reikės:

2,5 kg vengrinių slyvų (nurodytas slyvų su kauliukais svoris),
cukraus (1 kg keptos slyvų masės reikia 0,5 kg cukraus).

Galima pagal skonį įmaišyti cinamono, vanilės esencijos, kakavos pupelių drožlių, cukruotų apelsino žievelių ar cukruoto imbiero. Rinkitės, kas patinka ar ko randate.

Darbo eiga:

Išėmę kauliukus slyvas susmulkiname. Beriame į storadugnį puodą, atsparų orkaitės karščiui, ir pašauname jį į 200 °C kaitros orkaitę. Kepame, kol slyvos sukrinta (vis praveriame orkaitės dureles ir mediniu šaukštu pamaišome).

Masę gerai nukošiame ir pasveriame (kad žinotume, kiek dėti cukraus). Susidariusį skystimą supilame į kitą puodą ir statome jį ant viryklės. Verdame ant vidutinės ugnies vis pamaišydami, kol lieka pusė tūrio. Suberiame reikiamą kiekį cukraus, dedame slyvų košę ir verdame, kol sutirštėja ir, per puodo dugną perbraukus mediniu šaukštu, masė nesubėga. Virimo pabaigoje įpilame vanilės esencijos, įberiame cinamono ar kitų norimų pagardų.

Išvirtą masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą skardą, kad būtų ne daugiau kaip 2–3 cm storio sluoksnis. Paviršių išlyginame ir paliekame, kad atvėstų. Atvėsusią ir sustingusią slyvų plokštę išimame iš skardos, nulupame popierių ir džioviname šiltoje, sausoje vietoje (orkaitėje, saulėkaitoje ar ant krosnies). Padžiovintą supjaustome kvadratėliais, pavoliojame cukruje ir dar palaikome atvirai, kad padžiūtų, o tada jau dedame į indą ir skanaujame!

http://ausrra.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top