Reikės:
1½ puodelio avižinių dribsnių
2 šaukštų nesaldintos kakavos miltelių
¼ šaukštelio druskos
3 puodelių pieno arba nesaldinto migdolų gėrimo
1 puodelio šviežių aviečių
skysto medaus
kelių šaukštų riešutų sviesto
Gaminimo eiga:
Vidutinio dydžio puode sumaišykite avižinius dribsnius, kakavos miltelius, druską ir šiek tiek medaus. Įmaišykite pieną arba migdolų gėrimą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies iki virimo, kartais pamaišydami, tuomet sumažinkite kaitrą. Virkite neuždengtą 5–7 minutes arba kol sutirštės, retkarčiais pamaišydami. Nuimkite nuo ugnies ir palikite pastovėti uždengtą 2 min.
Košę padalykite į keturis dubenėlius, į kiekvieną įmaišykite po arbatinį šaukštelį riešutų sviesto. Ant kiekvienos porcijos viršaus užberkite aviečių ir apšlakstykite dar šiek tiek skysto medaus.
„Iki“ receptas