Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Šokoladinės gniūžtės
Receptai

Šokoladinės gniūžtės

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Photo by Best DSC!

Reikės:

  • 60 g sviesto
  • 230 g juodojo šokolado
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 200 g miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Poros lašų vanilės esencijos (nebūtina)
  • ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Cukraus ir cukraus pudros sausainiams apvolioti

Šokoladą sulaužykite stambiais gabalėliais ir ištirpinkite kartu su sviestu vandens garų vonelėje. Kiaušinius gerai išsukite su cukrumi, jei naudosite, supilkite vanilės esenciją ir įmaišykite pravėsusią šokolado ir sviesto masę. Gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įsijokite miltus, kepimo miltelius, dėkite žiupsnį druskos. Po truputį suberkite į skystą masę, gerai išmaišykite. Indą su gauta tešla uždenkite maistine plėvele ir kelioms valandoms statykite į šaldytuvą, o idealiausia būtų tešlą šaldytuve palikti pernakt.

Iš atvėsusios masės šaukštelio pagalba formuokite nedidelius, poros kąsnių rutuliukus. Juos apvoliokite cukruje, po to – cukraus pudroje ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tarp sausainių palikite nemažus tarpus, nes kepdami jie padidės. Kepkite iki 165°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8–10 minučių. Sausainiai turėtų sutrūkinėti, o krašteliai – pradėti kietėti, tačiau viduriukas turėtų likti minkštas. Šiek tiek atvėsinkite ir skanaukite.

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisSIDNĖJUS (AUSTRALIJA). Mokslininkė, išrasianti vaistus nuo Parkinsono ligos
Kitas straipsnis Sukurti taip, kaip norėčiau

Susiję straipsniai

Skrebučiai su morkų ir varškės užtepėle

3 spalio, 2025

Antiena su šilauogėmis: gurmaniškas receptas už prieinamą kainą

3 spalio, 2025

Sveikesni morkų ir obuolių keksiukai

1 spalio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.