Reikės:
- 60 g sviesto
- 230 g juodojo šokolado
- 100 g cukraus
- 2 kiaušinių
- 200 g miltų
- Žiupsnelio druskos
- Poros lašų vanilės esencijos (nebūtina)
- ½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Cukraus ir cukraus pudros sausainiams apvolioti
Šokoladą sulaužykite stambiais gabalėliais ir ištirpinkite kartu su sviestu vandens garų vonelėje. Kiaušinius gerai išsukite su cukrumi, jei naudosite, supilkite vanilės esenciją ir įmaišykite pravėsusią šokolado ir sviesto masę. Gerai išmaišykite. Į kitą dubenį įsijokite miltus, kepimo miltelius, dėkite žiupsnį druskos. Po truputį suberkite į skystą masę, gerai išmaišykite. Indą su gauta tešla uždenkite maistine plėvele ir kelioms valandoms statykite į šaldytuvą, o idealiausia būtų tešlą šaldytuve palikti pernakt.
Iš atvėsusios masės šaukštelio pagalba formuokite nedidelius, poros kąsnių rutuliukus. Juos apvoliokite cukruje, po to – cukraus pudroje ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Tarp sausainių palikite nemažus tarpus, nes kepdami jie padidės. Kepkite iki 165°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8–10 minučių. Sausainiai turėtų sutrūkinėti, o krašteliai – pradėti kietėti, tačiau viduriukas turėtų likti minkštas. Šiek tiek atvėsinkite ir skanaukite.