
12 keksiukų
Reikės:
- 120 g miltų
- 120 g cukraus
- 100 g sviesto
- 100 g juodojo šokolado
- 4 šaukštų kakavos
- 4 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- pagal poreikį braškių uogienės
- 250 g maskarponės sūrio
- 5 šaukštų miltelinio cukraus
- kelių lašų raudonų maistinių dažų
- 6 braškių
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite formeles keksiukams kepti.
Prikaistuvyje sviestą ištirpinkite su smulkintu šokoladu. Įmaišykite cukrų ir kakavą. Įmaišykite po vieną kiaušinį, kaskart gerai išsukdami.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palengva berdami įmaišykite į masę.
Masę supilkite į keksiukų formeles (pripildykite ¾ kiekvienos keksiukų formelės) ir kepkite orkaitėje apie 20–30 min. Patikrinkite mediniu smeigtuku, ar iškepė. Atvėsinkite.
Kai keksiukai atvės, peiliu viršuje gražiai išpjaukite duobutes ir į jas įdėkite uogienės (aš dėjau po nepilną šaukštelį).
Paruoškite kremą: maskarponę išplakite su milteliniu cukrumi ir maistiniais dažais. Supilkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu ir išspauskite kremo ant keksiukų viršaus.
Puoškite perpjautomis braškėmis.