Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Šokoladiniai keksiukai su braškėmis
Receptai

Šokoladiniai keksiukai su braškėmis

ATNAUJINTA:14 birželio, 2019Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

12 keksiukų

Reikės:

  • 120 g miltų
  • 120 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 100 g juodojo šokolado
  • 4 šaukštų kakavos
  • 4 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • pagal poreikį braškių uogienės
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 5 šaukštų miltelinio cukraus
  • kelių lašų raudonų maistinių dažų
  • 6 braškių

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Pasiruoškite formeles keksiukams kepti.

Prikaistuvyje sviestą ištirpinkite su smulkintu šokoladu. Įmaišykite cukrų ir kakavą. Įmaišykite po vieną kiaušinį, kaskart gerai išsukdami.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palengva berdami įmaišykite į masę.

Masę supilkite į keksiukų formeles (pripildykite ¾ kiekvienos keksiukų formelės) ir kepkite orkaitėje apie 20–30 min. Patikrinkite mediniu smeigtuku, ar iškepė. Atvėsinkite.

Kai keksiukai atvės, peiliu viršuje gražiai išpjaukite duobutes ir į jas įdėkite uogienės (aš dėjau po nepilną šaukštelį).

Paruoškite kremą: maskarponę išplakite su milteliniu cukrumi ir maistiniais dažais. Supilkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu  ir išspauskite kremo ant keksiukų viršaus.

Puoškite perpjautomis braškėmis.

http://samciouzrasai.blogspot.com

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisJAV gyvenantis Marius Juodišius: „Mes čia esame dėl visokių stebuklų“
Kitas straipsnis Družų bendruomenė: susivieniję, kad kaime taptų šviesiau

Susiję straipsniai

Itališkos salotos

10 birželio, 2025

Virtinukai su trešnėmis

4 birželio, 2025

Kalakutiena įdaryti pomidorai su kuskuso salotomis

30 gegužės, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.