Drėgni, nuostabaus skonio, o kas mėgsta maskarponę, tai sutirps iš malonumo valgydami.
Reikės:
1 stiklinės miltų
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
2 kiaušinių
pusės stiklinės kokybiškos kakavos
1½ šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Kremui:
250 g maskarponės sūrio
250 g 35 proc. riebumo grietinėlės
3 šaukštų cukraus
1 šaukšto citrinų sulčių
Gaminimo eiga:
Išplakame kiaušinius su druska, kol tūris padidėja ir masė tampa tiršta.
Į kiaušinių masę beriame visus sausus produktus ir pilame pieną, plakame plaktuvu, kol viskas gražiai susijungia. Tešla skystoka.
Pilame tešlos į keksiukų formeles truputį daugiau nė iki pusės.
Kepame 180 °C temp. apie 20–25 min. arba kol iškepa. Atvėsiname.
Kremui grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinų sultimis. Atsargiai įmaišome maskarponės sūrį.
Keksiukus puošiame su konditeriniu švirkštu. Ant viršaus užberiame kakavos.