Pradinis / Receptai / Šokoladinis riešutų ir datulių pyragas

Šokoladinis riešutų ir datulių pyragas

Jums reikės:

250 g datulių (naudojau džiovintas, be kauliukų; jas prieš gamindama užpyliau verdančiu vandeniu ir palaikiau penkias minutes, kad suminkštėtų (jei naudojate šviežias, to daryti nereikia)),
125 g migdolų arba lazdyno riešutų,
50 g rupiai sukapoto becukrio šokolado* (naudojau įprastą tamsųjį, kuriame kakavos sviesto yra 60 %),
3 kiaušinių,
0,5 citrinos ar apelsino (žievelės ir sulčių),
šaukštelio cukraus su vanile,
maždaug 1,5 šaukšto nesaldžių kakavos miltelių (jei kakava kartesnė, reikėtų dėti mažiau),
2 šaukštų lydyto kokosų aliejaus.

* becukrį šokoladą Lietuvoje gamina „Rūta“ (su saldikliais). Arba reikėtų ieškoti tokio šokolado ekologiškų prekių parduotuvėse.

Darbo eiga:

Datules kartu su riešutais sutriname trintuvu arba sumalame mėsmale. Po vieną įmušame kiaušinius, vis gerai išmaišydami.

Dedame nutarkuotą citrinos ar apelsino žievelę, pilame vaisiaus sultis. Beriame vanilinį cukrų, kakavą ir pilame kokosų aliejų. Gerai išmaišome. Beriame kapotą šokoladą.

Tešlą sukrečiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepame 160 °C kaitros orkaitėje apie 40–50 min.

Gerai atvėsiname ir patiekiame su šviežiomis arba šaldytomis uogomis, uogiene arba mažai saldinta plakta grietinėle.

P. S. Džiovintas datules siūlyčiau rinktis kokybiškesnes, tas, kurios atrodo dailesnės, putlesnės, yra minkštesnės ir, žinoma, šiek tiek brangesnės (tikėtina, šviežesnės). Jeigu naudojamos šviežios datulės – dar geriau.

http://ausrra.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top