Pradinis / Receptai / Smidrų pyragas

Smidrų pyragas

Šparagų pyragas

Reikės:

  •     500 g sluoksniuotos tešlos
  •     300 g kumpio
  •     2 kiaušinių
  •     200 g fermentinio sūrio
  •     1 žalios saldžiosios paprikos
  •     saujos smidrų
  •     100 g juodųjų alyvuogių
  •     250 ml grietinėlės
  •     4 česnako skiltelių
  •     svogūnų laiškų, krapų, petražolių
  •     druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

Smidrus apvirkite 4 minutes ir nuplaukite šaltu vandeniu. Svogūnų laiškus, česnakus ir petražoles smulkiai supjaustykite, išplakite su grietinėle, kiaušiniais ir sutarkuotu sūriu. Plonai iškočiotą tešlą dėkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Tešlą subadykite šakute ir 5 minutėms dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kai tešla šiek tiek iškils, ištraukite iš orkaitės ir ant jos išdėliokite plonai supjaustytą kumpį, smidrus, užpilkite grietinėlės ir sūrio masę, taip pat sudėkite smulkiai supjaustytas paprikas ir alyvuoges. Pabarstykite krapais, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top