Reikės:
200 g šviežių mažųjų špinatų lapų
3 kiaušinių
¾ puodelio miltelinio arba paprasto cukraus
1 puodelio pieno
½ puodelio aliejaus
2 puodelių miltų
1 pakelio kepimo miltelių
1 pakelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
šviežių uogų (braškių, šilauogių) papuošti
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite riebalais ar išklokite kepimo popieriumi pyrago formą.
Šviežių špinatų lapus kruopščiai nuplaukite ir smulkiai supjaustykite arba sutrinkite trintuvu.
Išplakite kiaušinius ir cukrų. Supilkite aliejų, pieną ir gerai išmaišykite.
Suberkite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską, atsargiai maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Galiausiai į pyrago tešlą supilkite špinatų tyrę ir gerai išmaišykite.
Paruoštą tešlą supilkite į pyrago formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių. Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti dantų krapštuku. Jei įkišus dantų krapštuką jis išlenda švarus, vadinasi, pyragas iškepęs.
Išėmę iš orkaitės, leiskite pyragui šiek tiek atvėsti, tada papuoškite šviežiomis uogomis, supjaustykite ir patiekite. Jeigu norite, galite jį pertepti grietinėlės kremu, tačiau jis bus skanus ir be jo.
„Iki“ receptas