Pradinis / Receptai / Štrudelis

Štrudelis

IMG_2971

Jums reikės:

Tešlai:

250 g miltų,
150 g sviesto,
žiupsnelio druskos,
100 ml vandens,
1 kiaušinio.

Obuolių įdarui:

žiupsnelio cinamono,
2 a. š. džiūvėsėlių,
2 kg obuolių,
vienos citrinos sulčių,
smulkintų razinų ir spanguolių,
kelių šaukštų cukraus.

Darbo eiga:

Sviestą išlydome. Į dubenį suberiame miltus, druską, įmušame kiaušinį, supilame vandenį ir 3 v. š. lydyto sviesto (likusį naudosime iškočiotai tešlai aptepti).

Tešlą minkome 10 minučių ar daugiau. Dedame ją į dubenėlį, uždengiame ir laikome šiltai 1 valandą.

Supjaustome obuolius kubeliais, susmulkiname razinas ir spanguoles.

Ant stalo ištiesiame labai didelį audeklą arba virtuvinį rankšluostį (gausiai pabarstome miltų). Galima dalyti tešlą į dvi dalis ir kepti du štrudelius (taip daug patogiau kočioti). Kočiojame tešlą kuo ploniau, geriausiai būtų, kad per iškočiotą tešlos blyną galėtume aiškiai matyti audeklo raštus.

Kiekvieną lakštą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėlių, dedame obuolių įdaro. Labai atsargiai susukame, galus stipriai užspaudžiame ir dedame į skardą siūle į apačią. Viršų aptepame lydytu sviestu.

Kepame 170 °C orkaitėje 40 minučių (praėjus 20 min. štrudelius vėl aptepame sviestu). Skanaus!

http://vanilinevirtuve.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top