
20 duoniukų reikės:
5 riekelių juodos duonos su sėklomis
1 virto marinuoto burokėlio
100 g bri sūrio
40 g pesto užtepėlės
20 aviečių
Gaminimo eiga:
Paruoškite duoniukus: iš duonos specialiu spaustuku išspauskite mažus apskritus paplotėlius. Tinka ir metalinės apskritos sausainių formelės. Iš vienos riekelės išeina 4 paplotėliai.
Paruoškite burokėlius ir sūrį: burokėlį supjaustykite plonais griežinėliais ir išspauskite apskritus duonos dydžio gabalėlius. Bri sūrį supjaustykite mažais šiaudeliais.
Suformuokite duoniukus: ant duoniukų užtepkite pesto užtepėlės, uždėkite griežinėlį burokėlio, vėl užtepkite užtepėlės, uždėkite sūrio ir prismeikite avietę.

Receptas – iš Pauliaus Strasevičiaus receptų knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“ (leidykla „Virtuvės knyga“), skirtos visiems, kurie mėgsta rengti užkandžių vakarėlius. Knygoje autorius pateikia 101 lengvai ir greitai pagaminamų užkandžių receptą.