Reikės:
3 valg. š. sviesto,
1 svogūno,
4 vidutinio dydžio bulvių,
5 kvapiųjų pipirų žirnelių,
500 g žuvies filė (lašišos, jūrų lydekos, strimėlių, ešerio, menkės ar kt.),
žuvies prieskonių,
200 g grietinėlės,
50 ml smulkintų krapų,
druskos, pipirų,
sultinio kubelio (nebūtina; sultinį galima pasidaryti ir iš sriubai skirtos žuvies).
Gaminimas:
Smulkiai supjaustome svogūną ir apkepiname svieste, kol gražiai pageltonuoja. Pilame į puodą apie 2 litrus vandens, dedame gabaliukais supjaustytą žuvį, pabarstytą žuvies prieskoniais, apkepintus svogūnus kartu su keptuvėje likusiu sviestu, įmetame kvapiųjų pipirų, beriame druskos, žiupsnelį juodųjų pipirų (aš dar papildomai įmečiau sultinio kubelį). Viską paverdame apie 5–10 min., kol žuvis bus beveik išvirusi (jei naudosite šviežią, o ne šaldytą žuvį, ją virti reikės ilgiau).
Per sietelį nupilame žuvies sultinį, iš puodo išimame žuvį, sultinį pilame atgal į puodą, dedame kubeliais pjaustytas bulves ir verdame. Kai bulvės jau suminkštėjusios, dedame atgal į puodą žuvį, paverdame dar kelias minutes. Supilame grietinėlę ir viską užviriname. Nukėlę nuo ugnies į sriubą suberiame smulkintus krapus. Patiekiame su skrudinta rugine duona. Skanaus!
Labai skani žuvienė! Kad nebūtų taip riebu, vietoj grietinėlės įpyliau puodelį (237 ml) pieno. Į jį prieš tai įmaišiau 1,5 valgomojo šaukšto miltų, kad būtų tirščiau. Ir kartu su krapais įbėriau smulkintų šviežių svogūno laiškų.