Sveikiems, sotiems ir energijos suteikiantiems pusryčiams pasiruoškite ispaninių šalavijų sėklų pudingo. Sumaišysite vakare ir ryte galėsite skanauti. Papildomus ingredientus rinkitės pagal savo skonį.
Reikės:
200 ml migdolų pieno (arba kito augalinio pieno)
3 valg. š. ispaninių šalavijų sėklų
1 arb. š. medaus (arba agavų ar klevų sirupo)
mėgstamų vaisių ir riešutų (naudojau mandarinus, kivius, ožerškio uogas ir bertoletijų riešutus)
Gaminimo eiga:
Imkite užsukamą stiklainiuką, supilkite migdolų pieną, ispaninių šalavijų sėklas, medų ir gerai išmaišykite. Po 5 min. dar kartą gerai išmaišykite, užsukite dangtelį ir dėkite į šaldytuvą 3–4 val., o geriausiai palikite stovėti per naktį.
Paruoštą pudingą dėkite į dubenėlį, šalia išdėliokite vaisius ir riešutus.