Reikės:
12 lazanijos lakštų
450 g maltos jautienos
680 g pusriebės (9 proc. riebumo) varškės
900 ml pomidorų padažo
150 g šviežių smulkintų špinatų
140 g tarkuoto parmezano (padalinto į dvi dalis)
225 g tarkuotos mocarelos (padalintos į dvi dalis)
2 didelių kiaušinių
5–6 susmulkintų česnako skiltelių
2 a. š. džiovinto raudonėlio
druskos ir pipirų (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
Kol orkaitė kaista iki 190 °C temperatūros, išvirkite lazanijos lakštus (virkite kiek trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės) ir keptuvėje paruoškite mėsą – kepamą maltą jautieną paskaninkite susmulkintu česnaku, raudonėliu ir pomidorų padažu. Kitame inde paruoškite varškės mišinį: sumaišykite pusriebę varškę, kiaušinius, špinatus, pusę mocarelos ir parmezano iki vientisos masės. Paskaninkite druska ir pipirais.
Apie 23×33 cm dydžio kepimo formoje tepkite sluoksnį mėsos su padažu, uždenkite lazanijos lakštais, varškės mišiniu ir kartokite, kol mėsos ir varškės indai liks tušti. Galiausiai lazanijos viršų apdenkite likusiu sūriu, skardą uždenkite folija ir šaukite į orkaitę 30 minučių. Paskui nuimkite foliją ir leiskite apskrusti dar 5 minutes, kol išsilydys sūris. Išėmę iš orkaitės palaukite 10 minučių ir mėgaukitės.
„Maximos“ receptas