Reikės:
250 g makaronų
650 g vištų krūtinėlių
150 g saulėje džiovintų pomidorų
alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelių
1 šaukštelio smulkinto šviežio rozmarino arba čiobrelio
saldžiųjų paprikų dribsnių
druskos, pipirų pagal skonį
150 ml grietinėlės
150 ml vištienos sultinio
tarkuoto parmezano sūrio
šviežių bazilikų lapelių
Gaminimo eiga:
Vištų krūtinėles įpjaukite pusiau, išskleiskite ir išmuškite jas iki vienodo storio. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos (vieną pusę kepkite apie 3–4 minutes, o antrą – apie 2–3 minutes). Perkelkite vištieną į lėkštę ir uždenkite folijos gabalėliu.
Kaitrą sumažinkite iki silpnos. Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų ir suberkite smulkintą česnaką, nuolat maišydami kepkite keliolika sekundžių. Sudėkite rozmariną, saulėje džiovintus pomidorus, paprikų dribsnius, supilkite vištienos sultinį ir grietinėlę, taip pat suberkite parmezaną. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti, tada sumažinkite kaitrą ir virkite, kol padažas šiek tiek sutirštės (2–4 min.).
Į keptuvę grąžinkite vištieną. Troškinkite, kol ji bus paruošta (4–7 min., priklausomai nuo storio). Nuimkite nuo ugnies, pabarstykite šviežiais bazilikais, ir, jei norite, dar tarkuotu parmezanu. Patiekite su pasūdytame vandenyje išvirtais makaronais.
„Iki“ receptas