Reikės:
400 g šviežios viščiukų broilerių filė
4 persikų
100 g špinatų lapelių
100 g gražgarsčių (ar kitų mėgstamų žalumynų)
100 g fetos sūrio
saujos šilauogių
1 v. š. medaus
3 v. š. alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Supjaustykite viščiukų filė vidutinio dydžio gabalėliais, pabarstykite mėgstamais prieskoniais ir dėkite kepti įprastoje ar grilio keptuvėje. Kepkite po maždaug 4–5 min. iš kiekvienos pusės. Iškepusią mėsą perkelkite į indą.
Į tą pačią keptuvę sudėkite ketvirčiais supjaustytus persikus, įpilkite pusę šaukšto alyvuogių aliejaus ir kepkite persikus po 2 minutes iš skirtingų pusių. Atskirame indelyje sumaišykite likusį alyvuogių aliejų su medumi.
Į didelį dubenį sudėkite žalumynų lapus. Ant jų išdėliokite vištieną ir persikų gabalėlius, apipilkite paruoštu padažu, taip pat pašlakstykite keptuvėje po kepimo likusiomis sultimis. Sudėkite kubeliais pjaustytą fetą, papuoškite šilauogėmis.
„Maximos“ receptas