Pradinis / Receptai / Vokiškas obuolių pyragas

Vokiškas obuolių pyragas

Minkštutis ir drėgnas pyrago pagrindas ir traškus cinamoninis paviršius. Kiekvieną pyrago dalį norėjosi valgyti ir kartu, ir atskirai. Kitą kartą tik obuolių įpjaustyčiau dar daugiau. O su ledais šis kepinys išvis puikus.

Pyrago pagrindui reikės:

3/4 puodelio cukraus (1 puodelis – 236 ml),
pusės puodelio lydyto sviesto,
2 didelių kiaušinių,
pusantro puodelio miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
3/4 puodelio riebaus pieno,
1 a. š. vanilės pastos,
1 a. š. druskos.

Įdarui reikės

3 didelių obuolių (galima dėti ir daugiau).

Traškiems trupiniams reikės:

1 puodelio miltų,
1 puodelio rudojo cukraus,
1 puodelio minkšto sviesto,
1 v. š. malto cinamono.

Darbo eiga:

Pasiruošiame pyrago pagrindą. Kiaušinius išplakame su cukrumi, įmaišome pieną, miltus, druską, kepimo miltelius ir vanilę. Įplakame lydytą sviestą. Tešlą supilame į skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Obuolius nulupame, pašaliname sėklalizdžius, supjaustome kuo plonesnėmis skiltelėmis. Išdėliojame ant paruoštos tešlos.

Trupiniams skirtus birius produktus sumaišome ir rankomis įminkome sviestą. Kiek lipnius trupinius užbarstome ant obuolių.

Pašauname pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 190 °C temperatūros. Kepame apie 45 minutes.

Patiekiame karštą su ledais. Tačiau ir atvėsęs labai gardus. Skanaus!

http://g-blogas.lt/

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top