Pradinis / Receptai / Žuvų ir bulvių apkepas

Žuvų ir bulvių apkepas

Reikės:

~500 g žuvų filė
pusės citrinos sulčių
druskos
pipirų
~700 g bulvių
1 vid. dydžio svogūno
1 didelės morkos
3 nedidelių saujų šaldytų žirnelių
maždaug poros saujų smulkintų petražolių
poros žiupsnelių smulkintų krapų
~125 g sūrio (naudojau mocarelą)
~2 valg. š. sviesto
aliejaus

Gaminimo eiga:

Žuvies filė supjaustyti norimo dydžio gabalėliais (aš pjausčiau kąsnio dydžio), apšlakstyti citrinos sultimis, pagal skonį pabarstyti druska ir pipirais (druskos bėriau maždaug 1 arb. š.). Viską pamaišyti rankomis ir palikti pasimarinuoti (iki valandos).

Bulves išvirti pasūdytame vandenyje ir tada tiesiog šakute jas sutrinti. Taip pagardinti druska ir pipirais, įdėti gabalėlį sviesto, įpilti šlakelį aliejaus ir viską permaišyti.

Morką ir svogūną supjaustyti nedideliais kubeliais, berti į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepti, kol suminkštės. Į kepimo pabaigą suberti žirnelius, dėti 1 valg. š. sviesto ir pagardinti petražolėmis. Tada pakepintas daržoves sukrėsti į žuvį ir išmaišyti. Pertrintas bulves taip pat sukrėsti ir dar kartą viską išmaišyti. Paragauti ir, jei reikia, dar pagardinti prieskoniais. Viską sudėti į kepimo formą ar troškintuvą, pabarstyti krapais, tarkuotu ar plėšytu sūriu ir pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 170 °C temperatūros. Kepti apie 40–45 min.

http://laisvalaikisvirtuveje.blogspot.lt

 

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top