Iš pradžių šis receptas man pasirodė kaip iš fantastinės knygos. Na kokį pyragėlį iškepsi puodelyje per 3 minutes?? Pasirodo, iškepsi, ir dar labai skanų. Šis portugališkas desertas „Bolo de caneca“ kaipmat atsidurs ant Jūsų stalo, jei tik turite mikrobangų krosnelę. Jį kepti reikia lygiai 3 minutes!
Puodelis turėtų būti ne mažesnis nei 250 ml (naudojau didesnį puodelį, skirtą sultiniui, nes jame patogiau sumaišyti produktus).
Reikės:
4 v. š. miltų,
4 v. š. cukraus,
2 v. š. kakavos,
1 kiaušinio,
3 v. š. pieno,
3 v. š. aliejaus,
1 а. š. kepimo miltelių (nebūtina).
P. S. Produktų imame po nubrauktą valgomąjį šaukštą.
Darbo eiga:
Į puodelį įmušame ir išplakame kiaušinį, pilame aliejų, beriame cukrų. Pilame pieną ir dedame kakavą. Viską gerai išmaišome. Suberiame miltus ir kepimo miltelius (pagal receptą jie nebūtini, bet įbėriau, kad pyragėlis tikrai iškiltų). Išmaišome, kad neliktų gumuliukų, ir statome puodelį į mikrobangų krosnelę. Nustatome didžiausią galingumą ir laikmatį lygiai 3 minutėms.
Man pyragėlis iškilo net virš puodelio kraštų, bet kadangi naudojau didelį puodelį, tai išimtas iš mikrobangų krosnelės kepinys susmego. Bet pagal nurodytą produktų kiekį tokio dydžio jis ir turėtų būti.
Komentarų: 1
verte tokio kepinelio yra nuline.